U bevindt zich hier: StartPROJECTENStadhuis in Wageningen

Stadhuis in Wageningen

De Gemeente Wageningen legde een streng eisenpakket neer voor de vernieuwbouw van het stadhuis. Maartje van den Berg maakte een ontwerp voor de innovatieve aanbesteding van het interieur en zocht daarin een plek voor alle bestaande materialen en middelen van het oude stadhuis.

Meubilair, balies en lichtbronnen: alles werd in het nieuwe ontwerp meegenomen of werd weer duurzaam teruggebracht in de productieketen. 

           Opdrachtgever: Gemeente Wageningen. 

Omschrijving:

Circulair interieur.

Advieswerkzaamheden: circulair interieurontwerp, het nieuwe werken/ gezonde werkstijl.           
Status: Oplevering najaar 2016.
Omvang: 4688 Mbvo.
 

Nieuwe elementen in het ontwerp zijn echter ook reeds bestaande materialen. De balie en de bank in de wachtruimte zijn bijvoorbeeld gemaakt van oude klimtouwen uit gymzalen. De vloerbedekking is eveneens gemaakt van gerecycled materiaal. Het meubilair is tevens demonteerbaar, waardoor elk onderdeel afzonderlijk vervangen kan worden, mocht dat nodig zijn. 


In het ontwerp is ook de werkomgeving van de Wageningse ambtenaren meegenomen. Om de vergaderzalen te transformeren tot inspirerende plekken, zijn ruimtes met fatboys, schommels, fietsen en enkel hoge tafels voor staand vergaderen gecreëerd. Door eveneens na te denken over dynamische werkplekken met fietsstoelen, een loopcircuit en hoge bureaus om staand te kunnen werken, voldeed Maartje van den Berg aan alle eisen van deze innovatieve aanbesteding.

 
Ga naar boven