U bevindt zich hier: StartPROJECTENVerpleeghuis Pieter Pauw in Wageningen

Verpleeghuis Pieter Pauw in Wageningen

In Wageningen is op een krap terrein een nieuw verpleeghuis verschenen voor 130 mensen in 13 kleinschalige woongroepen.

Op de begane grond is een centrum waar naast diverse zorgvoorzieningen ook recreatieve functies worden vervuld.

Het geheel is ontworpen als een echte straat met bomen en straatverlichting. Iedere woongroep heeft zijn eigen voordeur met bel om het kleinschalig karakter van het wonen te benadrukken. 

           Opdrachtgever:

 Vilente

Omschrijving:

Aan de rand van het stadscentrum is op een krap terrein het woonzorgcentrum ontworpen in een compacte dubbele kamstructuur. De 13 woongroepen zijn direct gesitueerd aan een lineair centrum geheel met diverse zorgvoorzieningen en recreatieve functies als bruin café, restaurant en winkels. Patio's en vides met glasdaken brengen het licht diep in het gebouw.

Advieswerkzaamheden: Architect, Projectleider.
Status: Opgeleverd in 2004.
Omvang: 4.100 M2 
 
Ga naar boven