U bevindt zich hier: StartPROJECTENSagakliniek, Werkpark Oosterhout in Nijmegen

Sagakliniek, Werkpark Oosterhout in Nijmegen

Ondernemende specialisten trekken steeds vaker weg uit het ziekenhuis om behandelingen en zelfs kleine operaties uit te kunnen voeren in een zelfstandige kliniek.

Dat neemt niet weg dat het opzichzelfstaande behandelcentrum voorzien moet zijn van high care apparatuur en techniek.

Maartje van den Berg ontwierp een zelfstandige kliniek in Waalsprong, een wijk in Nijmegen.Ze hield daarbij rekening met de historie van de omgeving en creëerde een gebouw met natuurlijke materialen om het de uitstraling van landelijke bebouwing mee te geven. 

           Opdrachtgever:

 Saga

Omschrijving:

Een bijzondere opgave binnen het woonpark Oosterhout is het werkpark. Bij de entree van Oosterhout is ter plaatse van de rotonde Groenestraat - Griftdijk een verkavelingopzet gekozen met een 7-tal bouwvolumes die met hun positionering in samenhang reageren op de verdraaiing in het terrein.

Advieswerkzaamheden:

Architect (in dienst van Wiegerinck Architecten).

Status: Ontwerp
Omvang: 1800 m2 
 

In beeld zal deze locatie moeten aansluiten op het gebied rond Oosterhout in oorsprong. Daartoe worden materialen gebruikt die refereren naar de voormalige Betuwse bebouwing zoals schuren en werkplaatsen.

Aanvullend bevindt zich in het middengebied een gebouw waarin de technische en facilitaire voorzieningen van de omringende gebouwen kunnen worden opgenomen. Bij de uitwerking van het plan zal het aantal volumes kunnen varieren van 5 tot 8, inclusief het techniekgebouw.

In beeld zal de locatie van het werkpark lijken op een verzameling Betuwe boerenschuren in hedendaagse uitstraling.

Ga naar boven