U bevindt zich hier: StartPROJECTENRegionaal Geestelijk Gezondheidscentrum (RGC) de Braamberg - Arnhem

Regionaal Geestelijk Gezondheidscentrum (RGC) de Braamberg - Arnhem

Het nieuwe RGC De Braamberg is gelegen op een groene locatie in de nabijheid van het Rijnstate ziekenhuis. De sfeer en structuur van het gebouw stralen rust en overzicht uit.

Het ontwerp is gebaseerd op een grote mate van flexibiliteit. Zo bestaat het gebouw uit een voor- en achterhuis verbonden door een brede hoofdingang. Deze opzet maakt een functieclustering en scheiding van de patiëntenstromen mogelijk en helpt bij oriëntering en ontsluiting.

Het voorhuis geeft invulling aan de ambulante functie voor individuele behandeldoeleinden en het achterhuis geeft ruimte aan therapieruimtes, twee open afdelingen en een gesloten afdeling.

           Opdrachtgever: Gelderse Roos, Arnhem.

Omschrijving:

Stedenbouwkundig gezien ligt het gebouw als een zelfstandig object in z’n groene omgeving. Het parkeren vindt deels onder het gebouw plaats en deels verscholen tussen gebouw en bosrand waardoor auto’s vanuit het omringende landschap minimaal zichtbaar zijn.

Het ontwerp is gebaseerd op een grote mate van flexibiliteit.

Betonkernactivering en warmte- en koude opslag maken het gebouw comfortabel en milieuvriendelijk.

Advieswerkzaamheden: Architect (In dienst van Wiegerinck Architecten).
Status: Opgeleverd in 2007.
Omvang: 14.500 m2 BVO.
 

Om het open karakter te benadrukken en alle ruimten royaal van daglicht te voorzien, is het gebouw uitgevoerd in warmbruin metselwerk, met veel glas, in aluminium kozijnen. De gebruikte materialen zijn onderhoudsarm en houden hun natuurlijke, warme kleuren. Ook het interieur heeft een kleurrijke uitstraling met aanspreekpunten in een herkenbare vormgeving. Betonkernactivering en warmte- en koude opslag maken het gebouw comfortabel en milieuvriendelijk.

Stedenbouwkundig gezien ligt het gebouw als een zelfstandig object in z'n groene omgeving. Het parkeren vindt deels onder het gebouw plaats en deels verscholen tussen gebouw en bosrand waardoor auto's vanuit het omringende landschap minimaal zichtbaar zijn.

Ga naar boven