U bevindt zich hier: StartIN DE MEDIACirculaire Economie

Circulaire Economie

Donderdag 26 maart is Maartje van den Berg een van de sprekers op het congres circulaire economie in Rotterdam.

INNOVATIE IN DUURZAAMHEID, INNOVATIE IN BUSINESS

Het traditionele business model van vraag-maak-aanbod legt een steeds grotere druk op schaarse grondstoffen. Ook de veiligheid van ontginning, productie en transport is een wereldwijde uitdaging. Er moet iets veranderen. Maar het moet wel ten goede komen aan de (lokale) economie, bedrijvigheid, groei en werkgelegenheid.  Hoewel  duurzaamheid al lang een begrip is, is het nu vooral zaak om  te kijken naar nieuwe manieren van bedrijfsvoering, samenwerking en marketing. Circulaire economie is een systeemverandering gericht op waardecreatie in plaats van kosten optimalisatie.

Het circulaire economie congres is gericht op een nieuwe visie, samenwerking en nieuwe financierings-en business modellen. Tijdens het congres zullen zowel deelnemers uit de hele supply chain van de maak en recycling industrie als initiatiefnemers bij gemeenten, provincies en het rijk samen komen. Ook worden partijen die advies geven op het gebied van (transitie) management, financiën, organisatie advies en IT ook uitgenodigd.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door www.circulairondernemen.nl  de community voor ondernemers, organisaties en geïnteresseerden voor circulair ondernemen en circulaire economie. Via het online platform en de daaraan gekoppelde projecten werken MVO Nederland, Circle Economy, De Groene Zaak, Click NL en het Groene Brein met ondersteuning van RVO.nl en het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de coalitie RACE aan het versnellen van de ontwikkeling naar een circulaire economie.

Zie voor meer info www.smart-circle.org/circulareconomy/congres/

Ga naar boven