U bevindt zich hier: StartIN DE MEDIAInternationale Pers

Internationale Pers

Blossom Consultancy leidt internationale vakjournalisten rond in Brummen

 

Een groep van internationale journalisten gespecialiseerd in bouw en architectuur bezocht eind september een reeks vooraanstaande gebouwen in Nederland. Daaronder viel ook het Gemeentehuis in Brummen dat wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid en de design and build projectmethode. Maartje van den Berg van Blossom Consultancy, die betrokken was bij de vernieuwing was van het gebouw, verzorgde de presentatie.

 

De groep journalisten werd op 28 september 2014 ontvangen en bezocht in dezelfde week onder andere het vernieuwde Mauritshuis, de recent geopende Markthal in Rotterdam en het Van Gogh Museum. Ook het Gemeentehuis in Brummen was onderdeel van de toer. Over dit gebouw gaf Maartje van den Berg van Blossom Consultancy een presentatie aan journalisten van onder andere Die Presse, Schaufenster Bouw und Architektur, Construction Canada, Canadian Architect Magazine, ArchDaily, Le Monde Architecture en McGraw Hill Construction.

 

Blossom Consultancy heeft het projectmanagement van het gemeentehuis gedaan en zorgde daarbij dat alle wensen conform de door haar  opgestelde vraagspecificatie werden gerealiseerd. Middels een lean planning is de uitvoeringsperiode verkort. Zo kon het dat het vernieuwde gemeentehuis in slechts zeven maanden worden gerealiseerd.

 

Naast de design and build principes, waarbij architecten en aannemers nauw samenwerken, is gekozen om het gebouw te ontwerpen volgens de principes van de circulaire economie. Dat betekent dat fabrikanten verantwoordelijk blijven voor de door hen toegepaste materialen. Het  gemeentehuis kan op deze wijze opgevat worden als een grondstoffendepot. Na afloop van de gebruiksduur kan het gehele gebouw, gebouwdelen, componenten of materialen (op grondstofniveau) duurzaam terug gebracht worden in de keten.

 

Wilt u ook meer weten over het Gemeentehuis van Brummen, de circulaire economie of het grondstoffenpaspoort en hoe Blossom Consultancy voor u aan de slag kan, bel of mail Maartje van den Berg:  0653 50 12 60/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar boven