U bevindt zich hier: StartDOWNLOAD

pdf Gemeente Wageningen Genomineerd Voor Europese Duurzaamheidprijs Populair

In Documentation

Download (pdf, 35 KB)

Persbericht Gemeente Wageningen.pdf

De gemeente Wageningen is genomineerd voor de Procura Award. Dit is een Europese prijs op het gebied van duurzaamheid. De nominatie is toegekend vanwege de duurzame (circulaire) manier waarmee het interieur in het vernieuwde stadhuis is ingekocht. Dit is gebeurd met veel aandacht voor sociale en duurzame inkoopvoorwaarden.

Zo is niet alleen gekeken naar welke grondstoffen gebruikt worden, hoe ze gewonnen worden en of ze kunnen worden hergebruikt, maar ook naar hoe met mensen wordt omgegaan bij het winnen van die grondstof en de productie.

pdf Nieuwsbrief Vernieuwbouw Gemeente Wageningen 2016 Populair

In Documentation

Download (pdf, 383 KB)

Nieuwsbrf vernieuwbouw gem Wageningen 2016.pdf

In deze nieuwsbrief leest u wat de stand van zaken is van de vernieuwbouw van het stadhuis. De bouw vordert
voorspoedig mede dankzij het milde winter weer.

De contouren van het nieuwe stadhuis zijn intussen zichtbaar en op 1 maart hopen we het hoogste punt te bereiken. In de nieuwsbrief leest u meer over het “circulair” gaan van de gemeente.

Verder ruim aandacht voor de archeologische vondsten die er zijn gedaan. Het stadhuis geeft zijn geheimen eindelijk prijs ...

pdf Stadhuis Wordt Weer "Huis van de stad" Populair

In Documentation

Download (pdf, 3.72 MB)

PW5-Proef Wageningen lr_3 (1)-Stadhuis.pdf

Half november 2016 nam de gemeente na een periode van bijna twee jaar weer haar intrek in het verbouwde en uitgebreide stadhuis op de Markt. Door een laagdrempelige inrichting en veel ruimte voor de bezoekers is het echt een ‘huis van de stad’ geworden. Een huis dat bovendien is ingericht met aandacht voor sociale, maatschappelijk en duurzame inkoopvoorwaarden. Daarbij is gekeken naar de grondstoffen die gebruikt worden, hoe ze gewonnen worden en of ze kunnen worden hergebruikt.

Maar ook is gekeken hoe met mensen wordt omgegaan bij het winnen van die grondstof en de productie.

Daarmee wil de gemeente een voorbeeld en inspiratie zijn. Voor zowel bezoekers als andere organisaties en bedrijven.

Ga naar boven