U bevindt zich hier: Start

Artikelen

Sciencepark Amsterdam

De ontwikkeling van de buitenruimte Sciencepark Amsterdam was onder supervisie van Wilco Scheffer, directeur bij architectenbureau BDG. Maartje van den Berg, destijds werkzaam bij BDG, heeft zich ontfermt over de 10kV energiehuisje, en de fietsenstalling. Geen grote gebouwen, maar de objecten nemen wel een plaats in in de openbare ruimte en moeten passen in de vernieuwende karakter van het park en het materiaalgebruik van de andere gebouwen. Door middel van strekmetaal en hoogwaardige materialen is de weloverwogen detaillering passend gemaakt in de omgeving. 

 

           Opdrachtgever:  

Omschrijving:

Stedenbouwkundige studie en 10 kV station, aanpassing entreehal Faculteit Wiskunde.

Advieswerkzaamheden: Architect projectleider.
Status: Opgeleverd in 2008.
Omvang: M2 

BDG Zwolle is als supervisor betrokken bij de totstandkoming van het Science Park in Amsterdam. Het masterplan is ontworpen door KCAP Architects & Planners. Bij deze opgave is BDG actief op alle schaalniveaus: van de stedenbouwkundige uitwerking tot en met de realisatie.

Het Science Park ligt in Watergraafsmeer, in het oosten van Amsterdam. De ambitie is om het gebied te komende jaren te ontwikkelen tot een internationaal vooraanstaande stedelijke omgeving waar hoogwaardig onderwijs, onderzoek, ondernemen en wonen samenkomen.

Bij de stedenbouwkundige uitwerking is het generen van ontmoetingen een van de belangrijke uitgangspunten. De openbare ruimtes zijn gekoppeld aan een fijnmazig netwerk van paden die de openbare functies (binnen de gebouwen) verbinden.

In de architectonische uitwerking moeten de gebouwen uitdrukking geven aan waar het Science Park voor staat: state of the art technologie en wetenschap. BDG heeft voor het project enkele sculpturale bouwwerken en voorzieningen ontworpen.

Ga naar boven