U bevindt zich hier: StartAVGUncategorisedBlossom wint architectenselectie interieur stadhuis Wageningen

Blossom wint architectenselectie interieur stadhuis Wageningen

Wageningen, een jonge stad door haar inwoners, met een historisch hart en rijk verleden. Een stad met een frisse kijk op zaken en onderzoekende geest.

De vernieuwbouw van het stadhuis en het invoeren van de principes van het nieuwe werken en de circulaire economie, vragen om een andere aanpak.

In het ‘Wageningse werken’ staan gezondheid, dynamiek, interactie, duurzaamheid en flexibiliteit voorop in een open contact met de omgeving. 

 

Bedrijfsrestaurant

 

 

In onze visie voor het vernieuwde stadhuis van Wageningen zien we een interieur voor ons waar veel activiteit gerelateerde plekken zijn, met oogcontact en informele ontmoetingen. Deze contactmomenten zijn er niet alleen tussen ambtenaren onderling, maar als het aan ons ligt ook daar waar mogelijk tussen de gemeente en bedrijven, universiteit en burgers. Zodat het stadhuis, de plek is waar de interactie tussen gemeente en samenleving plaats vind. De centrale hal is bij uitstek de plek voor ontmoeting, deze voormalige buitenruimte verbind alle gebouwdelen met elkaar en vormt de entrée. De dynamiek word in de rest van het gebouw doorgezet, met interieurs die beweging uitlokken en een gezonde leef- en werkstijl stimuleren.

Het ontwerp van de circulaire inrichting staat borg voor een optimaal, effectief gebruik van het huisvestingsvolume, gericht op de visie en behoefte van dit moment en die van de nog onbekende toekomst, en kan gedurende het gebruik, zonder additionele investeringen, snel en eenvoudig aangepast worden om in te spelen op gewenste en noodzakelijke veranderingen.

Ga naar boven